Webinar EESTech Challenge

Με πολλή χαρά σας καλούμε να συμμετάσχετε στο 1ο Online Webinar του EESTech Challenge Patras που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 27 Φεβρουαρίου στις 16:00, μέσω της πλατφόρμας Zoom!

Η εκδήλωσή μας θα έχει την μορφή σεμιναρίου και η θεματολογία της θα είναι η εξής:

“Hack by Heart, Secure by Soul”

Ομιλητής: Νικόλαος Σκλάβος, Associate Professor , Director of SCYTALE Group, CEID, University of Patras
Προσωπική Ιστοσελίδα: http://www.scytale.ceid.upatras.gr/

Η κυβερνοασφάλεια αποτελεί μια από τις πιο σύγχρονες και μελλοντικές περιοχές, τόσο της επιστημονικής έρευνας, όσο και της βιομηχανικής εφαρμογής.
…Secure by Soul: Η παρουσίαση αυτή, επικεντρώνεται στις πιο σημαντικές τεχνολογίες υλοποίησης σε υλικό της κυβερνοασφάλειας, οι οποίες χρησιμοποιούνται στις καθημερινές εφαρμογές, για να προστατέψουν τόσο τους χρήστες των υπηρεσιών, όσο και τις συσκευές των εφαρμογών. Παρουσιάζονται πρωτόκολλα και θεσμοθετημένα πρότυπα ασφαλείας και αναλύονται, μέσα από παραδείγματα, τα πλεονεκτήματα των υλοποιήσεων, συστημάτων κρυπτογραφίας και ασφάλειας. Παρουσιάζεται επίσης το αποτέλεσμα πειράματος-μέτρησης, σε πραγματικές συνθήκες.
…Hack by Heart: Ειδική αναφορά γίνεται στη φιλοσοφία των επιθέσεων και των παραβιάσεων, συστημάτων και εφαρμογών ICT. Προσδιορίζεται η συμπεριφορά των επιτιθέμενων, μέσα από πραγματικά συμβάντα και δίνονται τα κίνητρα διαφόρων κατηγοριών παραβιάσεων. Το σεμινάριο ολοκληρώνεται με μια αποτίμηση-εκτίμηση για τις μελλοντικές εξελίξεις που ακολουθούν, αναφορικά με τις εφαρμογές και τους χρήστες υπηρεσιών, της καθημερινής ζωής.

“Digital Forensics In New Era: The Face Recognition Approach”

Ομιλήτρια: Μαρία Παντοπούλου, MSc Student, School of Nuclear Engineering, Purdue University, Research Associate, Scytale Group, CEID, University of Patras

Το ποσοστό της εγκληματικότητας που παρατηρείται κατά τη σημερινή εποχή αυξάνεται ραγδαία. Η διαρκής αυτή αύξηση, οδήγησε στην ανάπτυξη του κλάδου της Δικανικής Υπολογιστών (Digital Forensics), καθώς και στην αναζήτηση νέων μεθόδων και εργαλείων για την όσο το δυνατόν αποτελεσματικότερη έρευνα εγκληματικών υποθέσεων. Η Δικανική Υπολογιστών ασχολείται με τη συλλογή ψηφιακών στοιχείων κι έπειτα την επεξεργασία αυτών, ώστε τα στοιχεία αυτά να μπορούν να παρουσιαστούν ως τεκμήρια για την ενοχή ή την αθωότητα ενός προσώπου. Συστήματα που επεξεργάζονται βιομετρικά δεδομένα, όπως τα συστήματα αναγνώρισης προσώπου, αποτελούν ένα πολύ σημαντικό εργαλείο των ερευνητών στον τομέα της Δικανικής Υπολογιστών κι αυτό γιατί μπορούν γρήγορα και αποτελεσματικά να εξιχνιάσουν εγκληματικές υποθέσεις.

Για να συμμετάσχεις και εσύ, συμπλήρωσε την παρακάτω φόρμα ώστε να σου σταλεί το link του event!

Φόρμα ενδιαφέροντος: https://forms.gle/gtikDsJDfd3fFJE1A

Μετάβαση στο περιεχόμενο