Παρασκευή 21.7, 3-5μμ, Αίθουσα Δ1, CEID SEMINAR & SOCIAL HOUR: “Εφαρμογές μεθόδων εξόρυξης γνώσης και δομών δεδομένων στα κοινωνικά δίκτυα”

Σας ενημερώνουμε για την παρακάτω ομιλία η οποία θα δοθεί στα πλαίσια της σειράς εκδηλώσεων “Σεμινάριο CEID & Social Hour” και των ΔΠΜΣ ΥΔΑ, ΣΜΗΝ και ΟΣΥΛ.

Τίτλος:  “Εφαρμογές μεθόδων εξόρυξης γνώσης και δομών δεδομένων στα κοινωνικά δίκτυα”,

Ομιλητής:  Γεράσιμος Ρόμπολας, Υποψήφιος Διδάκτορας, ΤΜΗΥΠ, ΠΠ

Ημερομηνίαχώρος: Παρασκευή 21 Ιουλίου,  3-5μμ, ΤΜΗΥΠ, αίθουσα Δ1

Περίληψη:
Η αυξανόμενη ανάγκη για την αποτελεσματική λήψη επιχειρηματικών αποφάσεων, έχει οδηγήσει τις επιχειρήσεις να στραφούν στην αναζήτηση αποδοτικών μεθόδων αξιοποίησης δεδομένων των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, όπως το Twitter. Η συγκεκριμένη έρευνα επικεντρώνεται στην αξιοποίηση αυτών των δεδομένων για την εξαγωγή πολύτιμων πληροφοριών που μπορούν να προωθήσουν την ανάπτυξη των επιχειρήσεων και να βελτιώσουν την ικανοποίηση των πελατών. Αξιοποιώντας καινοτόμες μεθοδολογίες που συνδυάζουν τεχνικές επεξεργασίας φυσικής γλώσσας και μηχανικής μάθησης, οι επιχειρήσεις μπορούν να διαχειρίζονται και να αναλύουν αποτελεσματικά την πληθώρα πληροφοριών που παράγεται από τους χρήστες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Παράλληλα, η έρευνα μελετά διάφορες πτυχές της ανάλυσης δεδομένων, μέσω των οποίων μελετώνται χαρακτηριστικά της συμπεριφοράς και των συναισθημάτων των χρηστών, με σκοπό την μοντελοποίηση των δυναμικών σχέσεων που αναπτύσσονται μεταξύ καταναλωτών και επιχειρήσεων.

Επιπλέον, μέσω της αξιοποίησης τεχνικών ανάλυσης χρονοσειρών, δίνεται ιδιαίτερη έμφαση στη σημασία του χρόνου στη διαχείριση των σχέσεων, η οποία επιτρέπει στις επιχειρήσεις να αξιολογούν εγκαίρως την κατάσταση των πελατειακών τους σχέσεων και να εφαρμόζουν αποτελεσματικές εκστρατείες μάρκετινγκ. Στο πλαίσιο αυτό, παρουσιάζεται μία καινοτόμα μεθοδολογία για την αποδοτική ταξινόμηση χρονοσειρών των χρηστών σε κατηγορίες ρητορικής μίσους ή μη με τη χρήση πολυδιάστατων δομών δεδομένων, όπου αξιοποιώντας τις χρονικές πληροφορίες και τη σημαντικότητα των χρηστών στα κοινωνικά δίκτυα, τα αποτελέσματα της ταξινόμησης βελτιώνονται. Επομένως, παρέχοντας μεθοδολογίες με τη χρήση τεχνικών μηχανικής μάθησης και δομών δεδομένων στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, η παρούσα έρευνα συμβάλλει στην προώθηση των δυνατοτήτων λήψης αποφάσεων των επιχειρήσεων, εστιάζοντας στη σημασία της αποτελεσματικής διαχείρισης και ανάλυσης των δεδομένων των μέσων κοινωνικής δικτύωσης για την απόκτηση ανταγωνιστικού πλεονεκτήματος στο σημερινό δυναμικό τοπίο της αγοράς.

Σχετικά με τον ομιλητή:
Ο Γεράσιμος Ρόμπολας είναι υποψήφιος διδάκτορας υπό την επίβλεψη του αναπληρωτή καθηγητή Χρήστου Μακρή. Γεννήθηκε στην Πάτρα το 1994, και έλαβε το πτυχίο Μηχανικού Η/Υ και Πληροφορικής από την πολυτεχνική σχολή Πανεπιστημίου Πατρών το 2017, και το μεταπτυχιακό στην Επιστήμη και Τεχνολογία Υπολογιστών το 2019, από το ίδιο τμήμα. Εργάζεται ως μηχανικός λογισμικού (software engineer) στην εταιρεία Netcompany-Intrasoft. Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα περιλαμβάνουν τα ευρύτερα επιστημονικά πεδία της ανάλυσης δεδομένων, των αλγόριθμων εξόρυξης δεδομένων και μηχανικής μάθησης, των δομών δεδομένων και των δικτύων κοινωνικής δικτύωσης.

Μετάβαση στο περιεχόμενο